Arkisto


Syyskokous

Kuopion Seudun Omakotiyhdistys ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään keskiviikkona 29.11.2017 klo 17.30. Paikkana Pian Herkkuhetki, Telkkistentie 2, 70460 Kuopio. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat eli mm. puheenjohtajan ja hallituksen valinta sekä hyväksytään toimintasuunnitelma vuodelle 2018.


Kokouksen jälkeen TS Sähkötekniikan Jarmo Tiainen kertoo aurinkoenergiasta ja kuinka sitä voi hyödyntää omakotitalossa. Lopuksi nautimme maittavasta ruokatarjoilusta, puolisot myös tervetulleita! Ilmoittautumiset sihteerille to 23.11.17 mennessä outi.holopainen@kuopionoky.fi tai p. 045 670 1360. Hyödynnä jäsenmaksusi ja tule nauttimaan yhdistyksen tarjoamasta ruokailusta!

TERVETULOA! 


Savon Voiman jäsentarjous 

Savon Voiman 2-vuotisen jäsensopimustarjouksen löydät täältä.


Jäsenkirje 2/17

Jäsenkirje luettavissa tästä.


Asuntomessuille Mikkeliin!

Omakotiliiton Pohjois-Savon piiri järjestää linja-automatkan Mikkelin asuntomessuille lauantaina 29.7.2017. Kuopiosta kyytiin pääsee linja-autoasemalta n. klo 9.15, takaisin samassa paikassa n. klo 18.30.

Kuopion Seudun Omakotiyhdistys tarjoaa jäsenilleen sekä kuljetuksen että pääsylipun. Avec pääsee mukaan 16 euron hinnalla (maksetaan käteisellä linja-autossa matkanjohtajalle). Ilmoittautumiset 14.7. mennessä sähköpostilla palaute@kuopionoky.fi. Kerro ilmoittatumisessa myös jäsennumerosi!


Kevätkokous

Kuopion Seudun Omakotiyhdistyksen sääntömääräinen kevätkokous pidetään maanantaina 19.6.2017 klo 17.30 Lounashuone Voltissa (Ketotie 4, Kuopio Särkiniemi). Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat eli mm. vuoden 2016 toimintakertomus ja tilinpäätös.

Kokousmenu on kevyt ruokatarjoilu. Tarjoilun vuoksi ilmoittautumiset kokoukseen mahdollisimman pian kuitenkin viimeistään 15.6. sihteerille sposti palaute@kuopionoky.fi tai p. 045 670 1360.

TERVETULOA! 


Jäsenkirje 1/17

Jäsenkirje luettavissa tästä.


 


Syyskokous

Kuopion Seudun Omakotiyhdistys ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään keskiviikkona 30.11.2016 klo 18. Paikkana perinteisesti Lounashuone Voltti, Ketotie 4, Kuopio Särkiniemi. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat eli mm. puheenjohtajan ja hallituksen valinta sekä hyväksytään toimintasuunnitelma vuodelle 2017.

Kokouksen jälkeen saamme nauttia kevyestä ruokatarjoilusta sekä taikuri Matti Koistisen esityksestä. Ilmoittautumiset sihteerille su 27.11.16 mennessä outi.holopainen@kuopionoky.fi tai p. 045 670 1360 (la 19.11. vain tekstiviestit).

TERVETULOA! 


Jäsenkirje 3/16

Uudessa jäsenkirjeessä asiaa mm. syyskokouksesta ja asumisapupalvelusta. Jäsenkirjeen voit lukea tästä.


Jäsenkirje 2/16

Uudessa jäsenkirjeessä asiaa mm. asumisapupalvelusta, yhdistyksen jäsenmatkasta, Pohjois-Savon piirin asuntomessumatkasta ja uusista jäseneduista. Jäsenkirjeen voit lukea tästä.


 


Viherpihan ostospäivä 21.5.

Puijon Värin Viherpiha (Tehdaskatu 8, 70620 Kuopio) järjestää jäsenille ostospäivän lauantaina 21.5. klo 9-15.

Jäsenkortilla ostospäiväalennuksia:
 • -30 % puut, pensaat ja perennat
 • -10 % kesäkukat
 • -10 % mullat ja lannoitteet
 • -20 % muut viherpihan tuotteet
Tarjoukset normaalihinnoista ja vain jäsenkortilla! 


Kevätkokous

Kuopion Seudun Omakotiyhdistyksen sääntömääräinen kevätkokous pidetään keskiviikkona 27.4.16 klo 18 Lounashuone Voltissa (Ketotie 4, Kuopio Särkiniemi). Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat eli mm. vuoden 2015 toimintakertomus ja tilinpäätös.

Paikalla myös Puijon Värin Viherpihan Sanna Kalilainen kertomassa ajankohtaisista puutarha-asioista ja vastaamassa jäsenten kysymyksiin. Voit laittaa mieltä askarruttavia kysymyksiä etukäteen sihteerille palaute (at) kuopionoky.fi.

Kokousmenu on perinteinen lohikeitto ja jälkiruokana pannukakkua ja kahvia. Tarjoilun vuoksi ilmoittautumiset kokoukseen pe 22.4.16 mennessä sihteerille sposti palaute@kuopionoky.fi tai p. 045 670 1360.

TERVETULOA! 


Asumisapupalvelua

Kuopion Seudun Omakotiyhdistys ja Niiralan Omakotiyhdistys ovat aloittaneet yhteistyön asumisapupalvelun tarjoamisessa.

Asumisapupalvelun tavoitteena on antaa apua arjen askareisiin ikääntyneille tai muutoin apua tarvitseville omakoti- ja rivitaloasukkaille tukemaan omassa kodissa asumista mahdollisimman pitkään.

Asumisapu on tarkoitettu asumisen tueksi sellaisiin töihin, johin asukkaan omat voimat ja kyvyt eivät enää riitä. Käytännössä tämä tarkoittaa erilaisia pihatöitä (ruohonleikkuuta, lumitöitä yms.), ylläpitosiivousta sekä pieniä korjaus- ja kunnossapitotöitä. Asumisaputyöntekijä käyttää asiakkaan omia työvälineitä. Luvanvaraiset työt ovat kiellettyjä, näihin kuuluvat mm. putki- ja sähkötyöt.

Asumisapupalvelu on jäsenetu, joka on tarkoitettu Kuopion Seudun Omakotiyhdistyksen ja Niiralan Omakotiyhdistyksen ikääntyneille ja liikuntarajoitteisille jäsenille. Palvelun hinta on 7 €/tunti + matkakorvaus 0,43 €/km. Työ tilataan suoraan asumisaputyöntekijältä p. 0400 674 429 mielellään arkisin klo 8-8.30.

Lisätietoja Niiralan Omakotiyhdistyksen nettisivuilta http://niiralanomakotiyhdistys.fi/omakotitalonmies.


Jäsenkirje 4/15

Uusimmassa jäsenkirjeessä asiaa mm. syyskokouksen päätöksistä ja jäsenetuhintaisista sähkötarjouksista. Jäsenkirjeen voit lukea tästä, sähkötarjoukset löydät tästä.Puunsäästäjän Polttokurssi

Kirveleekö savu silmissä ja särkeekö selkä loputtoman klapisavotan jäljiltä? Vai aiheuttaako pellin oikea sulkemisaika kotona kiistaa? Ei hätää, tule polttokurssille ja opi polttamaan puuta takassasi ympäristöystävällisesti, tehokkaasti ja puuta säästäen.

Puunsäästäjän Polttokurssi ke 2.9.2015 klo 16
hotelli Iso-Valkeinen (Majaniementie 2, 70420 Kuopio)

Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin.

Tervetuloa!

 


 Facebooklogo.png Meidät löydät nyt myös facebookista.


Kuopion Omakotiyhdistys on nyt Kuopion Seudun Omakotiyhdistys!

Yhdistys on päivittänyt sääntönsä ja muuttanut samalla nimensä Kuopion Seudun Omakotiyhdistykseksi. Uusien sääntöjen myötä varsinaisen jäsenen perheenjäsenet voivat nyt liittyä yhdistykseen perhejäseneksi 12,50 €/vuosi. Lisätietoja perhejäsenyydestä sihteeriltä palaute@kuopionoky.fi.
Uudet säännöt löydät tästä.

Ryhdy sinäkin puhtaan sähkön tuottajaksi!
Suomen Omakotiliiton Pohjois-Savon piiri järjestää yhdessä Savon Voiman ja MTK:n kanssa pientuotantoseminaarin 12.5.15, jossa käydään läpi asioita, joita niin sanotun mikrotuotannon perustamista suunnittelevan kannattaa suunnitelmissaan huomioida.
Tilaisuus on maksuton, paikkoja rajoitetusti.
Lue lisää ja ilmoittaudu http://www.savonvoima.fi/pientuotantoseminaari

PIENTALOJEN ENERGIATODISTUS MUUTTUU
Kansalaisten, Suomen Omakotiliitto ry:n ja Eduskunnan tahto toteutuu. Kulttuuri- ja asuntoministeri Pia Viitanen linjasi tänään pientalojen energiatodistustyöryhmän raportin luovutustilaisuudessa, että pientalojen energiatodistus tulee muuttumaan. Työryhmässä tarkastelluista malleista ministeri Viitanen valitsi mallit kolme ja viisi (Suomen Omakotiliitto ry:n malli) ja hänen mukaansa valmistelua jatketaan nyt kahden mallin lisäselvittämisen pohjalta niin, että asia voidaan ratkaista heti vaalien jälkeisissä hallitusneuvotteluissa.
Lue lisää Omakotiliiton nettisivuilta.

Ympäristöministeri Sanni Grahn-Laasonen: Esitän muutoksia hajajätevesiasetukseen. Haja-asutusalueiden jätevesiasetuksen siirtymäaikaa esitetään pidennettäväksi ja lainsäädäntöön ryhdytään valmistelemaan liennytyksiä. Lue lisää Ympäristöministeriön sivuilta.


 Facebooklogo.png Meidät löydät nyt myös facebookista.


 Savon Voiman jäsenetu:

KestoVoima-asiakkaana saat hyvityksen viikonloppuisin ja arkipyhinä käyttämästäsi sähköstä. Tee KestoVoima-sopimus nyt, niin pääset suoraan parhaaseen 20 prosentin etuluokkaan. Normaalisti 20 prosentin hyvityksen saa vasta kahden vuoden KestoVoima-asiakkuuden jälkeen – käytä siis etu hyväksesi. Tarjous on voimassa 31.3.2015 saakka.
Lisätietoja: Savon Voiman asiakaspalvelu p. 0800 30 140
Savon Voima alentaa 1.4. alkaen KestoVoima-hintoja. Yleissähkössä sähköenergian hinta on 6,13 snt/kWh (sis. alv:n 24 %). Kun teet sopimuksen nyt, niin tästä sähköenergian hinnasta saat viikonloppuisin ja arkipyhinä 20 prosentin alennuksen. Kuukausimaksu on 3,98 euroa.

Savon Voima on lahjoittanut Kuopion Omakotiyhdistykselle pintalämpö- ja energiankulutusmittarit. Jäsenet saavat lainata mittareita ilmaiseksi, laina-aika 3 päivää. Lisätiedot ja varaukset sihteeriltä palaute(at)kuopionoky.fi, p. 045 670 1360.


Lähde Kevätmessuille ja Tallinnaan!
Helsingin Messukeskuksessa pidetään maaliskuussa Kevätmessut, jossa yhdessä tapahtumassa yhdistyvät viidet eri messut: Kevät puutarha, Oma Koti, Oma Mökki, Sisusta! ja Lähiruoka & luomu.
VIELÄ PAIKKOJA JÄLJELLÄ, ILMOITTAUTUMISAIKAA PIDENNETTY!
Kuopion Omakotiyhdistys järjestää kuljetuksen messuille ja
yhdistää matkaan risteilyn Tallinnaan 28.-29.3.2015.
Sitovat ilmoittautumiset su 8.3. mennessä!
palaute@kuopionoky.fi tai p. 045 670 1360
MATKAOHJELMA
Lähtö 28.3. klo 6.00 Kuopion linja-autoasemalta
  Pysähdys myös Pitkälahden ABC:llä klo 6.10. Muita mahdollisa pysähdyspaikkoja voi kysellä ilmoittautumisen yhteydessä.
Saapuminen Helsinkiin n. klo 12
  Messuilla aikaa n. 4,5 tuntia.
Siirtyminen Messukeskuksesta terminaaliin klo 16.45
  Linja-auto kuljettaa meidät satamaan, josta lähdemme risteilemään Baltic Queenilla Tallinnaan. Muista passi tai henkilökortti!
Maihinnousu Tallinnaan 29.3. klo 8.00
  Mahdollisuus osallistua 2 tunnin opastettuun kiertoajeluun ja kävelyyn vanhassa kaupungissa. Linja-auto kuljettaa myös ostoksille
Takaisin laivaan viimeistään klo 12
Saapuminen Helsinkiin klo 16.00
Saapuminen Kuopioon n. klo 23.00

Matkan hinta 90 €/hlö (Pohjois-Savon piirin omakotiyhdistyksen) jäseniltä ja samaan talouteen kuuluvilta perheenjäseniltä, muilta 120 €/hlö. Hinta sisältää linja-autokuljetukset, pääsylipun messuille, risteilyn B-luokan 2-hengen hytissä Tallinkin Baltic Queenilla ja kiertoajelun Tallinnassa.
Ateriat laivalla varauksen yhteydessä: buffetpäivällinen (klo 17.30 kattaus) 33 €/hlö, aamiainen 10,50 €/hlö, lounasbuffet 25 €/hlö. Ateriapaketti, joka sisältää kaikki 3 ateriaa 65,50 €/hlö.

Lisätiedot ja sitovat ilmoittautumiset sihteerille su 8.3. mennessä palaute@kuopionoky.fi, p. 045 670 1360.

Paikkoja rajoitetusti, varaa omasi pian!

Omakotiliitto ja Kuopion Omakotiyhdistys tiedottavat ajankohtaisista asioista useimmiten sähköisesti. Tarkista jäsenkorttikirjeestä, että sähköpostiosoitteesi on kirjattu jäsentietoihisi - ja että se on oikein. Sähköpostinsa ilmoittaneet jäsenet osallistuvat matkalahjakortin arvontaan!


PUUNSÄÄSTÄJÄN POLTTOKURSSI
21.1.15 klo 17 Alavan palvelukeskus (Siikaniemenkatu 4, Kuopio)

Laboratoriotesteissä on todettu, että polttotapoja muuttamalla pystytään vanhoissakin tulisijoissa säästämään polttopuun määrissä jopa 30 % saman lämmitystehon aikaansaamiseksi. Tämä tarkoittaa sitä, että päästöt voivat vähentyä jopa 50 %.
Suomessa on yli 2 miljoonaa tulisijaa. Tutkimuksissa on todettu, että pienpoltto on liikenteen jälkeen toiseksi suurin pienhiukkaspäästöjen aiheuttaja. Lisäksi paikallisesti mm. taajamien asuinalueella savu- ja nokihaitat pilaavat asuinympäristöä jossakin määrin. Kurssilla mukana Vesa Salmisen lisäksi Jarkko Tissari Itä-Suomen yliopistosta ja Raimo O. Salonen Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta.
Tule keskustelemaan ja hakemaan säästövinkit kurssilta veloituksetta!

  • Polttopuut: Pilkkominen, kuivatus ja säilyttäminen
  • Sytykkeet: Erilaiset sytykevaihtoehdot
  • Tulisijat: Tietoa erilaisista tulisijoista ja niiden toiminnasta
  • Tulisijan paloturvallisuus ja turvallinen lämmittäminen (yleistietoa)
  • Lämmityksen esivalmistelut: Esim. sulkupeltien käyttö, vedon varmistaminen ja pitkään kylmänä olleen tulisijan käyttöönotto
  • Oikeanlainen sytytys: Miten tulisija pitää sytyttää ja miksi
  • Paloilman säätäminen: Miten varmistetaan oikea paloilmamäärä
  • Puhtaan ja tehokkaan palamisen polttotekniikka: Uusien tulisijojen polttotekniikka
  • Päästömittaustulokset: Vertaillaan hyvän ja huonon polton päästöjä
  • Puiden lisäys: Missä vaiheessa lisätään ja minkälaisia puita. Miten säädetään paloilmaa
  • Pellin sulkeminen: Turvallisesti, energiatehokkuudesta tinkimättä
  • Häkävaara: Kerrotaan häkämyrkytyksen vaaroista
  • Tulisijan puhdistus ja nuohous
  • Viranomaisvaatimukset: Kerrotaan tulisijoja koskevista määräyksistä ja vaatimuksista
  • Muut asiat: Kerrotaan lyhyesti tulisijan valmistuksesta, testauksesta, sekä tulisijakehityksen viimeisimmät tuulet

Kirveleekö savu silmissä ja särkeekö selkä loputtoman klapisavotan jäljiltä? Vai aiheuttaako pellin oikea sulkemisaika kotona kiistaa? Ei hätää, tule puunsäästäjän polttokurssille, jossa opit polttamaan puuta ympäristöystävällisesti, tehokkaasti ja puuta säästäen!

Puunsäästäjän polttokurssi

 


Syksyn jäsenkirje on postitettu, voit lukea sen myös täältä.

Jäsenkirjeessä on myös kutsu syyskokoukseen, joka pidetään torstaina 20.11.14 klo 17 Lounashuone Voltissa (Ketotie 4, Kuopio). Ilmoittautumiset 18.11. mennessä sihteerille outi.holop(at)gmail.com, p. 045 670 1360.

Tervetuloa uudet ja vanhat jäsenet nauttimaan joulupuurosta sekä vaikuttamaan yhdistyksen ensi vuoden toimintaan!

Liity jäseneksi nyt, saat loppuvuoden jäsenyyden maksutta! 1911867_10152590831718248_1999968740358814826_n.jpg


Facebooklogo.png Meidät löydät nyt myös facebookista.


Savon Voima on lahjoittanut Kuopion Omakotiyhdistykselle pintalämpö- ja energiankulutusmittarit. Jäsenet saavat lainata mittareita ilmaiseksi, laina-aika 3 päivää. Lisätiedot ja varaukset sihteeriltä outi.holop(at)gmail.com, p. 045 670 1360.


Omakotiliiton uusimmassa jäsenkirjeessä asiaa mm. energiansäästöstä ja sähkönkulutuksesta, voit lukea sen myös täältä


Uusin jäsenkirje on postitettu, voit lukea sen myös täältä


Asuntomessuille Jyväskylään!

Yhdistys järjestää linja-automatkan Jyväskylän asuntomessuille lauantaina 19.7.14. Matkaan lähdetään Kuopion linja-autoasemalta klo 8, paluu n.klo 20 aikoihin. Mukaan on mahdollista tulla myös matkan varrelta (esim. ABC Pitkälahti). Matkan hinta on 25 €/hlö sisältäen matkan ja pääsylipun messualueelle (pääsylipun normaalihinta on 21 €/hlö). Maksu maksetaan menomatkalla matkanjohtajalle käteisellä. Sitovat ilmoittautumiset 16.7.14 mennessä piirin hanketoimistolle p. 044 530 0745 (ark. klo 9-14) tai sähköpostilla  itasuomi@omakotiliitto.fi. 

Varaa paikkasi ja ilmoittaudu pian!


Omakotiliiton kansalaisaloite rakennuksen energiatodistuksen muuttamiseksi etenee eduskuntaan
Lue lisää Omakotiliiton sivuilta!

Suomen Omakotiliitto ja Pohjois-Savon piiri järjestävät Hyvän talonpidon huoltokonsepti-illan keskiviikkona 26.3.2014 klo 17 Siilinjärvellä hotelli Kunnonpaikassa. 
Powered by CMSimple| Template: ge-webdesign.de| Login